Tuesday, June 17, 2014



mini muffin fresh from my oven ...dah lama rasa tak buka balik ...mini muffin untuk tempahan goodies pelbagai majlis...whatsapp 0133587796 untuk harga..jom...ramai yang puas hati....





Friday, May 2, 2014

Assalamualaikum....

Lama sungguh tak mengarang dlm blog kesayangan ku ini...ari nie ada mood sikit tapi sebenarnya tenaga dh tinggal 20% ...huhuhu...
 
Dalam tengah dok berehat ..tiba2 terpandang foto yang amat menarik perhatian ku ...cantikan gambar tu..Alhamdulillah ...indahnya ciptaan Allah ...kalau padi mengguning..memang menakjubkan...
 



Nawal & Abah


Tapi bukan permandangan yang ingin ku ceritakan ..tapi Hamba Ciptaan Allah yang amat aku sayangi...keakraban mereka kadang2 buat umi jeolous..betul kata orang2 tua..anak perempuan akan lebih rapat dengan ayah nya...huhuhu..bagi aku hubungan keakraban nie memang lagi bagus..ianya membantu anak2 melalui proses pembesaran yang baik...Teringat ketika aku di sebaya Nawal dulu...punyalah aku takut dengan abahku...hanya mak lah yang aku rapat...adik beradik kurang nak bercakap dengan abah..terasa sangat jauhnya hubungan kami...tapi kini aku dah faham ..abah bekerja siang malam nak menyara kami adik beradik...banyak masa di habiskan di tempat kerja...Yup..kadang2 dua tiga hari bekerja di luar... 
 
Ok ..berbalik pada cerita kesayangan hamba...cara suami aku bertolenrasi dengan anak2 amat lah baik..aku pun tak boleh menjadi sebaiknya..tutur kata yang teratur..kelembutannya..itu yang buat nawal lebih mendengar kata..YUP memang betul saikologi untuk anak2 adalah bila bercakap dengan mereka...lontaran suara..gaya teguran ..itu semua mainkan peranan..bukan senangnya nak bercakap dengan anak yang belum mengenal erti hidup...ada cara nak berbicara supaya anak tidak menjadi terlampau perbuatannya ...
 
Nawal..sayang...anak umi beruntung kerana kamu ada abah yang baik...yang keluar mencari rezeki untuk menyara mu...keikhlasannya jangan dipersoalkan sayang kerana dalam setiap langkahnya adalah untuk mu sayang..sayangnya pada mu tidak mampu dijual beli..rindunya padamu hanya Allah yang tahu...kamu beruntung sayang kerana abah amat menyayangi mu setiap saat...abah amat2 baik di dunia nie...Ingat sayang bila kamu sudah dewasa nanti jaga abah baik2...ingat..kakak ada janji nak bawa abah jalan2 naik kereta kakak ....kan.....umi & abah sayang kamu..begitu juga adik..
 
Abah terima kasih menjadi abah yang baik..banyak membantu umi untuk menjaga insan pinjaman dari Allah untuk kita..Buah hati kita tu...mangajar umi erti kesabaran..walaupun kadang2 buat kesabaran umi tergugat..abah tolong redakan..Thank you Abah kerana menjadi abah yang baik untuk nawal & muhamad...love you
 


 


Wednesday, November 20, 2013



Alhamdulillah..Segala puji bagi Allah swt
 
Alhamdulillah...syukur Ya Allah ..ko berkenankan doaku...Alhamdulillah Muhammad Naufal muncul dalam hidup kami..syukur...Engkau Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani....lahir nya Muhammad ..itulah panggilan ku pada baby boy umi..Muhammad bermaksud dia yang terpuji...nama Junjungan Nabi Muhammad SAW...moga panggilan umi untuk Muhammad dapat mencermin kan Salahsiah keperibadian anak umi ni...Muhammad anak yang sangat mudah diurus...tiada banyak kerenah...kebijaksanaan dia memang terserlah...tapi itulah si kakak kuat jeleous..yela skrg umi lebih fokus pada adiknya...tapi tak bermakna umi tak sayang kakak cuma umi kena jelaskan pada kakak yang adik masih kecil & perlu perhatian lebih sikit....kakak angguk ajer..tak taulah dia faham ke tak...mungkin lama kelamaan dia akan faham ...
 
 
Alhamdulillah...kakak tentulah orang yang paling seronok..tapi dia kata tak sabar nak tunggu adik besar ..nak main kata dia...sbb skrg adik kecik...tak tau apa2 lagi...hehehehehe....
 
Alhamdulillah Ya Allah...ko memberi di kala ku hampir tidak terdaya..Alhamdulillah..syukur ...
Moga ku diberi kesihatan yang baik untuk membesarkan anak2 ku dan pinta ku agar anak2 ku dilindungi oleh MU...diberi kesihatan yang baik...menjadi anak soleh soleha dunia & akhirat...Amin

Wednesday, January 30, 2013

Hari saya nak berkongsi sedikit makanan kegemaran Rasulullah S.A.W yang kita tahu setiap apa yang Rasululllah makan memang ada kebaikan pada diri kita ..jom kita tengok

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W

1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.(yang nie memang saya suka ..dia penyejuk badan & sesuai untuk sesiapa yang merancang untuk hamil)
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.(memang kegemaran my famili...kurma pun bagus untuk hamil ...saya suka blend susu dengan kurma..memang sedap)
3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir. (Sebenarnya buah tin kita boleh dapat bila ada orang yang baru pulang dari menunaikan haji atau umrah..pernah makan sekali rasanya..rasanya kalau pi kedai arab memang ada buah nie)
4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut(ada orang kata jangan makan terlalu banyak nanti batuk..tapi aku makan ok ajer...lagipun memang sedap...cuma kita makan jangan dok pulun abis..makan lah dalam anggarn yang sepatutnya)
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.(nie memang bagus ...selalu aku bancuh dengan air..bagi nawal minum..en.hubby pun suka)
6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya.(yang nie aku selalu dengar orang2 tua kata jgn makan sebab nanti tuttt berair..laki x suka...ishh..Rasulullah pun suka makan tembikai ..iainya elok ...cuma yang x elok makan smpai tak ingat dunia..makan dalam anggaran yang sepatutnya...aku memang suka tembikai ..mak pun suka..kalu musim panas memang sedap di buat jus)
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang, memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang
kelupaan.(dulu aku memang x suka susu...rasa nak muntah minum..tapi sejak mengandungkan nawal ..aku dah mula suka minum susu...cuma x suka susu panas..kalu sejuk ok...lagipun elok untuk tulang)
8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.(nie pun sedap..suka sangat)
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.(minyak zaitun aku tak lah guna kat umah...selalu aku guna minum dengan pati delima...usaha untuk hamil...dulu masa mengandungkan nawal..memang minum ..elok tau...baby x ada peyakit kulit..bersih ajer kulit..& masa nawal baby aku sapu minyak zaitun kat badan dia & rambut.)
10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.(nie memang suka..walaupun masam..tapi memang my kegemaran)
11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular di restoran Itali)(nie aku tak try lagi...)
12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan.
Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati.(yup..memang betul..cuba kita haus then minum terus sedut memang rasa senak kat dada...sebab tu ada adab2 untuk minum...aku pun kadang2 main minum ajer...huhuhu)
 
Oklah itulah serba sedikit yang dikongsi ...bagi aku apa yang Rasulullullah amalkan ada lah yang terbaik...kita janganlah pula nak buat fakta yang yang berasas..kalau rasa kita tak boleh makan..kita jangan makan atau pun kita makan dengan kuantiti yang seimbang...then jangan lah pula kita menegah orang makan dengan fakta yang x logik....


Wednesday, January 16, 2013

2013

Assalam ...

2013...sekejap ajer dah masuk tahun 2013..sekarang dah berada di pertengahan bulan januari...memang cepat sangat masa berlalu kan???dah lama rasa aku tak menulis dalam blog kesayangan ku nie...sampai bersarang ..keekek...bukan apa..masa tu ada jugaklah tapi kemalasan melampau nak menulis...mood belom mari lagi ...mood lah sangat yer
 
Ok..jom baca apa yang saya tulis nie..hehehe..promote gitu...
Tahun 2013 nie macam sama ajer dengan tahun2 sebelum nie...setiap tahun pasti aku ingin kan perubahan ..sapa yang tak nak kan...dan aku berharap doa ku sebelum nie dapat dimakbul kan dalam tahun ini ..amin...amin...oklah jom aku ceta permulaan tahun baru nie
 
Tahun 2013 nie nawal my princess memulakan sesi persekolah dia...bkn sekolah kebangsaan tau still di atfal kids..umo baru 6 tahun...tahun nie aku hantar nawal secara full day..maksudnya aku ambik nawal after opis hour tak macam sebelum nie ambik dia waktu lunch...dia dah besar rasanya perlu ajar dia berdikari ..Alhamdulillah nawal dapat sesuaikan diri dengan alam baru nie ..walaupun ari2 dia x penat bercerita kisah kawan2 dia di school..itulah anak umi..mulut mcm bertih jagung,,,
 
Ok...sebenarnya aku nak share sikit rutin harian ku di tahun baru nie....seperti biasa ..jadual aku sama seperti tahun lepas..just sharing ajer
 
6.30 pagi: aku dah bangun solat subuh then terus ke dapur siapkan bekalan untuk en.hubby...selalunya nasi goreng lah aku masakan..sbb itu favorite dia..nawal pulak ikut mood dia..kalu tak roti aku pi beli nasi lemak ayam tuk dia...nak masak x sempatlah ..aku pulak ..makan apa yg ada ....:)
 
7.00 pagi: dah siap masak & kemas dapur...then siapkan bekalan nawal, en.hubby & diriku...dah complete suma..baru aku pi siapkan diri untuk pi kerja
 
7.30 pagi: kejutkan nawal bangun(part nie paling mencabar ..maklumlah bkn sng nk kejutkan tuan puteri tomel nie kena ada skill dia)
 
7.45 pagi: nawal dah siap ..umi pun siap..en.hubby pun siap...sebelum tu bagi nawal makan pagi dulu..aku pi kemas tempat tido..senang nanti balik tak yah kemas lagi...
 
7.55 pagi..make sure nawal dah pakai kasut..& dah galas beg...then siap sedia pi school
 
bila dah hantar nawal ke school..aku gerak ke opis...lega rasa bila tengok nawal selamat masuk dalam school...
 
8.35 pagi: aku sampai opis...kerja ..kerja ..cari rezeki halal
 
5.30 petang: time nie sure dah start kemas2 barang ..nak balik.tapi tak balik lagi..lepak dulu tgk ..youtube..kekek...tak pun layan Fb jap...kuikuikui  dah abis waktu kerja kan....
 
6.00 petang: baru gerak ambik nawal..ambik nawal kena lambat sikit sbb dia kata nak main playground dulu..hehehe
 
7.00 petang: sampai umah..apalagi siap untuk masak malam..kemas2 suma..kalu ada baju nk basuh ..basuh baju..then lipat baju...kemas umah...every day memang aku kemas umah sbb tak suka lah tgk umah bersepah...lagipun umah kena sentiasa bersih baru malaikat nak masuk kan...
 
9.00 malam: Settle suma..sebelum itu sediakan tempat tido & prepared utk esok lak...
 
9.30 malam : masa untuk tengok tv
 
opps...kadang2 memang tak dapat tgk tv pun...mata dah layu...lena terus...tapi kena pastikan juga nawal lena ..kalu tak tahan ajer biji mata nie selagi dia tak tido ...kadang2 nawal minta baca buku ceta..kadang2 abah dia baca kan...sbb umi mmg x larat
 
Finish
 
Ok..dah baca dah..hehehe...itulah rutin harian ku..cuma ujung minggu lagi full sbb pi jalan2...memang penat tapi kepuassan tu sukar di gambarkan..seronok...i love my life....cuma aku berdoa moga tahun 2013 nie menjadi tahun yang manis bagi ku..amin

Thursday, December 13, 2012


Perlawanan di antara Malaysia vs Thailand ....menyaksikan Malaysia Gagal ke atas Thailand 2-0 (agg : 3-1) sekaligus memusnahkan impian rakyat Malaysia untuk menyaksikan sekali lagi Malaysia menjulang piala AFF Suzuki yang pernah kita pegang pada tahun 2010 ....



Bersama YB Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek di laman pengantin Setiawangsa AU2
 
 
note: picture from Arena Astro FB

Story pasal bola yang masih lagi panas diperkatakan...nak share sikit my story sebelum perlawanan bermula semalam 13/12/2012...jeng..jeng
 
semalam dalam FB ..ramai juga lah yg update FB tentang bola...mana yang tak suka bola jadi suka lak bola...mana sebelum nie tak kenal bola...jadi pengkritik terbaik tentang bola...itulah powernya BOLA SEPAK MALAYSIA nie...memang mengaum lah...
 
ok nak nak mula story sikit....sejak Malaysia bertemu singapore ..aku dah mula tertunggu2 ..terutama en.hubby lah...tapi mula2 frust lah kan Harimau Malaya kecundangan dgn singa (Singapore) ...tapi bangkit semula ketika bertemu Laos...akhirnya penentu perlawanan untuk ke semi final...di mana Harimau Malaya bertemu Indonesia...yang memang kita nanti2 kan....masa nie aku tak dapat pi sbb nawal tak ada sapa nak jaga...nak bawa dia takut lak ..maklumlah suasana stadium macam mana...tapi perlawanan nie buat rakyat Malaysia tersenyum sampAi ke esok...MALAYSIA MARA KE SEMI FINAL...bertemu dgn Thailand..ok yang nie aku pi stadium...kali nie pi dgn en.hubby...nawal dok umah nenek dia...uishh..semangat tu sampai terlompat2 ..terjerit..lupa diri nie mak orang..kekeke...maklum lah time ni lah nk lepaskan suara..:)..keputusan Malaysia seri 1-1 dgn Thailand...aku dah mula berfikir ..ishhh mmg sukar laluan Malaysia ..Thailand merupakan pasukan yang tak pernah kalah lagi dalam AFF suzuki 2012..memang Malaysia kena sungguh2 lah ..tak boleh leka...
 
Perlawanan dinantikan pun tiba...balik dari opis terus siap2 nak ke setiawangsa...solat dulu...jgn lupa ..sampai sana , suasana memang meriah sangat mcm suasana di stadium...rata-rata ramai dah orang terpacak kat screen besar ...semua orang resah , mcm2 lah yang difikirkan ...memang perlawanan malam tu mendebarkan...permainan pertama menyaksikan Thailand menyerang bertalu2 ..tak senang duduk lah...aduii...tapi itulah kan bukan rezeki kita tahun nie..Malaysia akur dengan kekalahan 2-0 ke atas Thailand...tak apalah nak buat macam mana..Harimau Malaya dah cuba sedaya upaya ..rezeki tak memihak pada kita...komen pasal pengadil..malas nak komen..rata2 memang nampak ketidakadilan dia...tak apalah...jumpa lagi 2 tahun akan datang & hope permainan bertambah mantop & pemain perlu di rombak kepada yang betul2 layak..ramai lagi yang boleh main ..jangan asyik bila penyokong tanya "saya kenal pemain saya" ...pemain harus dirombak untuk kembalikan kemenangan pada kita semula  ...peace yoo...SOKONG HARIMAU MALAYA ..aum...KAMI PENYOKONG SEHATI & SEJIWA ...AUMM
 
 
 

Thursday, December 6, 2012

 
 
DURIAN CREPE TERHANGAT DI PASARAN
 
 
 
 
 
Sekarang hangat diperkatakan...ada yang sanggup menjelajah untuk mencari Durian Crepe..tak yah susah2..perlukan berbekal kan kerajinan ..dah boleh terhasil sendiri..bahan2 nya pun simple

  BAHAN-BAHANNYA :- (resipi from goggle)

250gm tepung gandum
...
3 biji telur
400ml santan
100ml air
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil pewarna kuning telur
Isi durian

UNTUK FILLING:

1 cawan whipping cream...letak gula sikit ...kalu nak guna tak yah letak gula ..orang kata guna brand value pride (ce ce cuba google brand tu )

 CARA-CARANYA 

 1 : Ambil isi durian dan lenyekkan

2 : Guna stand mixer. Masuk tepung, tuang santan dan air. Gaul-gaul-gaul je. Pastu masuk telur, garam, esen vanilla dan pewarna kuning. Pastu kacau je bagi sebati. Ok dah siap.

(Yang whipping cream tu pon jangan lupa pukul kasi kental dan gebu)

3 : Tapis benda-benda tadi tu untuk mendapatkan kulit crepe yang halus mulus. Sebab takut kulit crepe tu menggerutu nanti kalau tak tapis.

4 : Panaskan non-stick pan dengan api yang sangat-sangat kecik. Oleskan butter sikit dekat pan tu,pastu boleh letak adunan tadi. Pastu goyang gerudi kan pan tu kasi merebak-rebak dan nipis crepe itu. Alahh masak ni macam masak lempeng je. Tapi kalau boleh, buat ah crepe tu senipis yang boleh.

(Masak crepe ni yang belah bawah je tau. Yang belah atas tu kalau dah kering, boleh angkat. Sebab yang part licin atas ni nak buat belah luar).

5 : Lepas masak sekeping crepe ni, alas dengan plastik supaya tak melekat. Tapi nak asing-asing dekat pinggan lain pon boleh. Ikut kreativiti masing-masing.

6 : Letak whipping cream dengan isi durian dekat tengah-tengah. Pastu lipat macam bentuk bantal. Letak isi ni dekat permukaan yang masak (belah bawah) ni. Sebab bila lipat, nampak cantik, sebab yang part licin tu dekat atas.
 
nie first time buat jadi balutan tak cantik sgt...nanti nk try buat lagi....en.hubby kata sodap..bagi jiran2 sikit pun diaorang sodap....kembang sekejap..kekekekeke
 

Friday, November 2, 2012

Jalan jalan ke langkawi

Lama rasanya tak update blog...maklumlah busy plus dengan malas hehehehe....tapi hari ini nak berkongsi cerita dengan semua kisah ku berjalan jalan ke langkawi bersama en.suami & my princess ..seronok ..itu yg nak story mory
Kami ke sana selama 3hari 2malam bermula dari 6/10- 8/10. 

10hb october 2012

Kami bertolak dari Kl pada pukul 11 malam...hehehe...sebelum tu bagi en.suami tido puas2 dulu sebelum bertolak maklumlah dia ajer yg drive nanti...jauh lak tu kan...nawal memang dah buat taik mata dari tadi...mulanya mata ku segar bugar tapi bila jam dah menunjukan pukul 2 pagi tertido gak...sedar2 dah sampai bukit gantang ..hubby rehat, tido & tunggu solat subuh ..pas solat suma & mkn nasi lemak sekejap terus sambung perjalanan..sampai di kuala perlis pukul 9 pagi....dah siap parking keta ...terus beli tiket ferry ..Alhamdulillah dapat awal tiket ...sampai ajer di jeti langkawi ...kawan en.hubby dah setia menunggu dengan keta sewa kami viva..ehhehe...terus pi makan ...& pi balik hotel ....penat...dan rehat semua.. selepas maghrib kami keluar ke pasar malam beli juadah..jimat sikit..heheh..lagipun macam2 pilihan dan murah...lepas dah makan...jalan2 pusing pantai chenang...memang meriah waktu malam...pas tu balik..sbb nawal dah penat..cian my princess
 
7hb october 2012
Pagi bangun pi sarapan..hari ni banyak agenda ...aktiviti pertama pergi underwaterworld langkawi ..seronok tengok macam2 spesis hidupan laut...tiket kami dapat potongan istimewa sebab staff goverment...
 suka nawal tengok penguin..maklumlah selalu tgk kt tv
 

 
 umi pun jakun gak nie..hehehe
 
ok dah puas berjalan..kami jalan jalan cari makan..jumpa restoran ikan bakar...aku makan ikar bakar yu..sedap...lauk yang kami memang banyak macam makan 5 orang sedangkan makan 2 orang ajer..my princess share with me..tapi harga dia memang murah & berbaloi....pas kenyang pi solat dulu..terus destinasi seterusnya ke "Cable Car Langkawi" ..jomm
 
 Tunggu kaunter buka ..kaunter tutup sebab hujan..kalu cuaca ok baru boleh buka...cuak gak takut tak dapat naik...Alhamdulillah cuaca ok pas tu...tapi angin kuat bila naik cable car terasa bergoyang..huhuh..cuak muka
 
 
 Bila dah sampai kat atas ni haruslah terjah ke 'South Viewing Deck' ni dulu ye. Di situ kita boleh melihat pemandangan seluruh Pulau Langkawi dalam jarak yg kecil dan halus. Masi nie hujan baru berhenti tapi angin punyalh kuat..kesian my princess sejuk..lupa nak bawa sweater..nasihat saya bawalah baju sejuk kalu time hujan bila nak naik atas...sejuk yang amat..tapi syokkk
 
 
 'Hanging Bridge' huhuhu tak dapat pi sebab under maintenance..tengok ajelah ....
 
Badan pun dah penat & basah sebab hujan...tapi kami tak balik lagi hotel ..singgah dulu ke Hj. Ismail Group....tak sah tak singgah...apa lagi borong sakan ..coklat..pinggan mangkuk..juling biji mata...sori tak dapat snap gambar sebab tengah seronok shopping..nawal pun dah merengek penat..kami balik lah ke hotel..banyak tempat kami tak pi sebab ini kali ke-2 kami pi ..jadi saya post lah gambar yang mana saya tak penah pi ...
 
8 october 2012
Siap sedia untuk pulang ke kl...tapi sebelum tu....singgah sekali lagi ke kedai gamat...tak sah tak beli minyak gamat...my hubby dah bising sebab nak balik cepat ke kl..tak dapat shopping lagi..hehe...apa2 pun kami selamat sampai ke kl pukul 10 malam...Alhamdulillah
 
nanti saya story lagi ke destinasi percutian kami ...ada lagi tau ke destinasi lain...banyak sebenarnya...tungguuu
 
 

Wednesday, October 3, 2012

Alhamdulillah

Syukur ya Allah atas rezeki yang dikurniakan ini....syukur Alhamdulillah...kebahagiaan bersama insan tersayang membuat hidup ini lagi bermakna...Alhamdulillah Ya Allah

Wednesday, September 19, 2012

Dah lama rasa aku nak tulis tentang hal ini tapi tak tertulis rasanya...memandang hari ini kerja tak banyak...better aku menulis dalam blog kesayangan ku ini...
 
Alhamdulillah setelah kami berusaha selama setahun untuk menambah ahli keluarga kami...bulan jun aku disahkan hamil...begitu teruja nawal kerana dia memang tak sabar nak dapat adik..siap dah ajak umi pi beli barang adik dia...dia memang suka pergi tengok barang-barang baby...syukur..
Tapi semua itu milik ALLAH...ALLAH jua yang memberi & ALLAH jua mengambil semula ...akhirnya aku gugur genap kandungan ku 2 bulan...di bulan ramadan & di hari yang baik iaitu hari jumaat...menangis & sedih tak dapat diungkapkan...En.suami pun terbit wajah sedihnya...pada mula aku tak tau nak ceta kat nawal..tapi aku beritau dia"kakak..adik kakak ada dgn Allah tau".." napa adik pi kat Allah?" "sbb Allah sayang adik kakak..nanti Allah bagi adik ok..kakak kena doa banyak2 tau"..."ooo"tak tau lah nawal faham atau tak...tapi sampai sekarang dia cakap ada baby dalam perut umi....:)....memang pada mulanya aku rasa amat kecewa tapi setelah ku fikir...aku redha...Allah nak bagi yang terbaik untuk ku..AMIN....dan sekarang sudah sebulan lebih berlalu..aku pun dah abis pantang tapi dari segi pemakanan aku masih lagi pantang...aku mula mencari di internet ..pemakanan yang sihat dan persiapan untuk mengandung lagi...yelah kalau badan tak sihat macam mana nak mengandung lagi kan???....mudah2 an ada rezeki kami lagi ...
Buat masa sekarang aku amalkan makan asid folic....kerana ianya baik untuk persediaan badan untuk mengandung kerana Asid folik merupakan satu unsur vitamin B yang membantu mengelakkan kecacatan saraf tunjang atau spina bifida pada bayi sejak dalam kandungan.

Minum susu anmum...nie kerana susu anmum materna terdapat asid folic serta vitamin yang sesuai..memang nak termuntah gak minum tapi sebab ianya elok ..ku tahan jua...

Masih lagi makan ubat homeopati ..ini untuk bersihkan dalaman & sembuhkan sebarang luka serta pulihkan keputihan

Menjaga pemakanan...banyakan makan ikan yang di stim ..sayuran serta buahan..

Dan juga sentiasa berdoa pada Allah dan zikir padaNYA serta pastikan emosi serta fizikal berada dalam keadaan yang baik...

 
Apam Polkadot
Taraa..nielah apam palkadot yang diubah2 wajahnya....sebenarnya sejak 3 bulan lepas nawal asyik tanya dgn umi bila nak buat apam....sbb kesihatan umi kurang baik ..tertangguh jua...after raya baru buat...itupun terfikir nak bawa apa untuk majlis open house di blok aku....tapi sayang malam tu nawal demam ..cian dia ..sehari sebelum tu dia yang teman umi pi beli barang...tak apa ..umi nak buat lagi nanti...nasib baik malam tu kak cik ada (adik en.hubby) ...berperang jua kami sampai pukul 3 pagi nak siapkan...walaupun cubaan pertama gagal gara2 terlupa letak gula..Alhamdulillah cubaa ke -2 berhasil..naik gebu....esoknya memang cepat habis..tup tup dah abis...

Wednesday, August 15, 2012

SELAMAT HARI RAYA BAKAL MENJELANG TAK LAMA LAGI ......RASA SEDIH NAK TINGGALKAN RAMADHAN YANG MENINGGALKAN SEJUTA KENANGAN...ALHAMDULILLAH AKU MASIH MAMPU MENJALANINYA ..SYUKUR YA ALLAH..KAO TURUNKAN PETIR & RIBUT TAPI DALAM MASA YANG SAMA KAO BERIKAN KU PELANGI...ALHAMDULILLAH YA ALLAH ...MOGA BERPELUANG LAGI KU UNTUK RAMADAN YANG AKAN DATANG NANTI DENGAN PENGALAMAN YANG BARU .......

Wednesday, August 1, 2012

Tudung safila

TUDUNG BAWAL SULAM MAHKOTA TANGAN GRED 1

saya baru berjinak2 untuk menjual tudung secara online..banyak saya perlu pelajari...untuk permulaan saya akan menjual tudung bawal ..tudung bawal ini adalah dari gred 1 iaitu daripada kain yang berkualiti dan harga dia mampu untuk dimiliki ..ianya senang dibentuk dan nampak ayu bila memakainya..sulaman nya adalah daripada hasil tangan yang teliti....saya berharap pembaca blog dapat memberi sokongan...




SOLD OUT
Bawal 1 (Hj 1 , Pe 1, Mr 1)
Harga RM 50.00/pcs  (free kerongsang)
For raya sale : BUY 2 free postage & Diskaun 10%
Peninsular Malaysia:
RM 7.00 (for 1-2 pieces)
RM 9.00 (for 3-4 pieces)

Sabah & Sarawak:
RM 11.00 (for 1-2 pieces)
RM 13.00 (for 3-4 pieces)

SOLD OUT
Bawal 2 (Ck1 & Kl 1)
Harga RM 50.00/pcs (free kerongsang)
For raya sale : BUY 2 free postage & Diskaun 10%
Peninsular Malaysia:
RM 7.00 (for 1-2 pieces)
RM 9.00 (for 3-4 pieces)

Sabah & Sarawak:
RM 11.00 (for 1-2 pieces)
RM 13.00 (for 3-4 pieces)
SOLD OUT
Bawal 3 (Ht 1, Pb 1, Kc 1)
Harga RM 50.00/pcs (free kerongsang)
For raya sale : BUY 2 free postage & Diskaun 10%
Peninsular Malaysia:
RM 7.00 (for 1-2 pieces)
RM 9.00 (for 3-4 pieces)

Sabah & Sarawak:
RM 11.00 (for 1-2 pieces)
RM 13.00 (for 3-4 pieces)
SOLD OUT
Bawal 2 tone (K2 , H2 , M2)
Harga RM 38.00 (free kerongsang)
For raya sale : BUY 2 free postage & Diskaun 10%
Peninsular Malaysia:
RM 7.00 (for 1-2 pieces)
RM 9.00 (for 3-4 pieces)

Sabah & Sarawak:
RM 11.00 (for 1-2 pieces)
RM 13.00 (for 3-4 pieces)

SOLD OUT
Bawal 4 (Cc 1 , Kl 2 , Hj 1)
Harga RM 50.00/pcs (free kerongsang)
For raya sale : BUY 2 free postage & Diskaun 10%
Peninsular Malaysia:
RM 7.00 (for 1-2 pieces)
RM 9.00 (for 3-4 pieces)

Sabah & Sarawak:
RM 11.00 (for 1-2 pieces)
RM 13.00 (for 3-4 pieces)



Pemakaian menampakan sulaman nya yang cantik dan unik kerana ianya adalah jahitan tangan


TUNGGU KEMUNCULAN TUDUNG YANG AKAN SAYA UPLOAD NANTI..SELAMAT MEMBELI BELAH ......

Terms & Conditions

1. For serious buyer only.
2. First come first serve basis.
3. The reservation can be made for 24 HOURS only.
4. If we have not received the payment within 24 HOURS, the booking will be a
utomatically cancelled.
5. No Cash On Delivery.
6. Delivery via POS LAJU.

For booking please email to nor_dila28@yahoo.com or sms : 013-358 7796..


 THANK YOU FOR YOUR SUPPORTING

Tuesday, July 3, 2012

suka tgk gambar nie...moga nawal serta adiknya nanti menjadi insan soleh & soleha ..amin
lama sungguh rasanya saya tak update blog saya ...emm...kadang2 hati mmg nak menulis tapi masa mencemburuinya...mood juga mempengaruhi..hari nie ada 14 syaaban beerti malam nie adalha malam nisfu syaaban...Alhamdulillah semoga sempat aku menyambut malam nie...sekejap ajer sudah menjengah bulan syaaban tak lama lagi masuk pula ke bulan ramadhan...cepat sungguh masa berlalu...itulah dikatakan kejadiaan alam..alam ciptaan ALLAH swt..malam nisfu syaaban malam yang dikatakan dimana buku2 amalan kita naik ke langit dan digantikan dgn buku yang baru...Tidak dapat di ketahui bagaimana keputusan kita dibuku tersebut..Hanya Allah yang maha mengetahui...setiap lebaran pasti ingin kan perubahan yang jahat kepada baik yang baik kepada lebih baik....sudah pasti semua ingin terbaik...Mari kita hidup & rebut peluang ini dimalam nisfu syaaban kerana :-
Apabila tiba malam Nisfu Syaaban , maka hendaklah kalian bangun pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya, ini kerana Allah swt (turun merahmati hamba-hambaNya) pada malam tersebut mulai dari terbenamnya matahari ke langit dunia. Allah swt berfirman ” Adakah dari kalangan hamba-hambaKu yang memohon keampunan, maka akan Ku ampunkannya. Adakah dari kalangan mereka yang memohon rezeki , maka akan Ku turunkan rezeki untuknya. Adakah dari kalangan mereka orang yang ditimpa bala, maka akan Ku sejahterakannya. Adakah dari kalangan mereka yang begini dan adakah dari kalangan mereka yangt begini sehinggalah terbit Fajar “.

Memperbanyak doa, zikir dan membaca selawat kepada Rasulullah SAW. Sabda Rasulullah SAW : "Sesiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah, taat kepada-Nya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah Taala mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam tahun itu dari segala macam bencana dan penyakit." (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa'izhin)

Meraikan malam 15 Syaaban atau lebih dikenali sebagai malam Nisfu Syaaban di mana sunat ia dihidupkan dengan membaca zikir dan Al Quran kerana malam tersebut adalah malam yang amat mustajab dan penuh rahmat.

Sunday, April 15, 2012

KAW KAW BURGER WANGSA MAJU



Jumaat - 13/4/2012...


jeng..jeng..jeng..nilah burger kaw kaw yang jadi sebutan sekarang ini...mana-mana ajer orang dok ceta pasal hal nie...tak sangka gerai dia dekat dengan opis aku di wangsa maju...ari tu en.suami yang pi ..sampai sana kena ambil no. nak tau nombor berapa?...nombor 64...masa tu baru pukul 6.45 petang..lom buka lagi pun..tapi orang dah ramai..ada yang tunggu sebelum gerai buka lagi...aku menyusul kemudian ke sana...masa tu pulak cuaca hujan renyai...tapi tak mematahkan semangat orang untuk beratur....selepas ambil no. tunggu pulak no. dipanggil untuk catat order..aduuuii...akhirnya ..64..nombor dipanggil...jeng..jeng nak tau apa aku order...

single patty w/bacon w/cheese slice harga RM10.50..'

en.suami double patty w/ bacon/cheese slice..harga RM 17.00

untuk my princess chicken burger normal harga RM 7.50


selesai order ..fuhh..tunggu lak untuk burger siap...lambat lagi rasanya..nombor yang dipanggil baru no. 7...aku ajak en.suami pergi solat maghrib..rata-rata aku tengok ramai manusia tak berganjak...huhuhuhu..setelah selesai kami ke gerai semula...apabila sampai disitu ..kedengaran no. yang dipanggil sudah masuk no. 35..dalam hati..aduss lambat lagi ..perut dah berkeroncong nie ....tengok orang makan pun rasa dah tertelan air liur..

2 jam tunggu akhir tiba nombor kami..bawa balik ke rumah mak...nak bagi mak & adik2 rasa...tengok memang menyelerakan......oklah rasa dia ..terasa daging dia..dalam daging tu dia letakkan bawang dan bawang putih dengan rempah2 dia rasanya..terasa cheese dia dan bacon dia cuma agak liat ...cuma dari segi sos dia agak kurang lah ..kalu ditambah sos lada hitam memang terangkat ...lidah orang melayu mesti nak pedas... nawal punya pun sedap..ayam dia rasa macam mcdonald punya....makan separuh rasa dah kenyang...memang tak boleh nak abiskan kena rehat dulu..hehehe..apa2 pun bagi aku oklah...mungkin jarang terdapat di malaysia sebab tu ramai org lom biasa lagi makan...kalu peminat burger bakar nie memang sanggup merentas untuk beli lagi...apa-apa pun aku sokong dengan usaha peniaga melayu nie...mencari kelainan...bagus teruskan usaha....kalu ada orang nak belanja memang mau..hehehe....

Tuesday, March 13, 2012

Jangan suka merendahkan orang sebab kao pun tak setinggi mana

saya tertarik dengan ayat yang saya nampak di sebuah blog ...fikiran saya tetiba melayang ...iya setiap baris perkataan itu ada maknanya...ia memang ada terjadi dalam idup ku...biasalah manusia ..mmg suka buat kesimpulan dan terus disimpanset di dalam otak mereka yang dia nie memang tak baik sedangkan tanpa langsung di setkan yang baik untuk dirinya...begitu juga terjadi pada diriku...kerana kekurangan luaran ku ...terus aku dijadikan sasaran ..dihukum tanpa usul periksa...kerana apa ..kerana HATI...HATI yang tidak boleh menerima apa yang ALLAH telah aturkan dalam hidup seseorang..merek menganggap aku nie sebagai penghalang atau lebih dekat sebagai perosak...sebab itulah kita selalu kena bersihkan hati dan otak kita ..tidak mudah diracuni oleh anasir2 luar ..hati sentiasa redha...kerana aku sendiri tidak pernah mewujudkan benteng penghalang mereka..malahan aku sendiri cuba berdiri di atas kaki ku sendiri .kerana aku bukan KEJAM seperti mereka..syukur aku ada keluarga yang amat memahami...jadikan mereka itu sebagai pengajaran...bukan kerana kecantikan jadi ukuran..yang penting akhlak yang dijadikan keutamaan...kerana aku dibesarkan di KL...dan juga kerana aku tidak upgrade...aku dijadikan bahan sinis mereka..jelingan mata ...kutukan...perbualan...tapi aku hanya mampu lemparkan senyuman...kerana bagi aku mereka nie tidak faham dan mudah sangat membuat keputusan negatif tanpa memikir yang kata2 mereka bagaikan satu doa untuk keluarga nya...bilamana cas negatif telah ditanam di dalam otak mereka ..manakan ada cas positif di dalam diri mereka...tingkah laku mereka memang amat jelas walaupun terpaksa membuat satu babak lakonan....sabar & berdoa...itu kunci utama...aku pun tak kisah kerana aku mempunya keluarga yang amat baik ...puteri serta suami yang tercinta...dan yang paling penting aku selalu bersama ALLAH swt

Monday, January 30, 2012

Dalam tugas mempersiapkan jadual perancangan tahun 2012


semalam aku merenung jauh memikirkan perjalanan aku pada tahun2 sebelumnya..aku perlu melakukan sedikit perubahan pada tahun 2012 nie ......dalam jadual 2012 nie aku rasakan banyak yang aku rancangkan...Alhamdulillah jadual 2011 aku yang paling utama tercapai ialah mempunyai rumah di KL...tercapai..Alhamdulillah...dan 2012 nie antara lain aku ingin mencapai target utama ku ialah menambah zuriat ...harap Allah membuka ruang rezeki ku...dan juga aku harap 2012 nie dapat mengeratkan lagi hubungan kami sekeluarga...Banyak sebenarnya yang aku ingin lakukan ..aku hanya boleh berusaha, berdoa dan bertawakal kepada ALLAH s.w.t moga dipermudahkan perjalananku....
rata-rata sekarang aku melihat ramai yang sudah melangkah ...melangkah dari satu tahap yang selesa ke tahap yang lebih selesa...itulah matlamat ku...aku tak boleh hanya duduk menyaksikan keajaiban...aku kena berdiri dan melangkah untuk berubah...tapi mcm mana????itulah masalah yang membelenggu fikiran ku...dan semalam jua aku berfikir...aku kena buang sifat ragu2..aku kena berani ...aku kena cabar diri ku..aku kena buang sifat was2...dan dalam jadual aku...langkah pertama yang perlu aku buat adalah belajar..belajar...aku kena cari ilmu...aku kena cari ilmu...

Sunday, January 29, 2012




Alhamdulillah ...tercapai jua hasrat kami adik beradik untuk sama2 bercuti bersama mak & abah...'trip tuk amin & nek nyah' 21-23 jan 2012..pasti menjadi kenangan pada kami semua..



Trip nie sebenarnya pun planning gitu2 ajer...ikutkan rancangan nak pi ke terengganu..disebabkan destinasi dia jauh lagipun dengan kesesakan yang teruk di lebuh raya..buatkan kami setuju untuk bercuti di pangkor ajer..bermalam di Teluk batik..kemudian ke pangkor...keseronokan dan kepenatan seiring..tapi yang penting semua gembira...





ok..kita mulakan cerita perjalanan percutian ini..jommmm



21/1/2012 - pukul 6.30 pagi aku dah bangun...solat subuh..sediakan nasi goreng...kejutkan abg dan nawal..siap2 kan semua..pukul 7.30 pagi bertolak ke rumah mak..sampai sana tengok nurul dan adik dah tunggu di luar..ari nie semua orang pakai baju warna ungu...sampai sahaja di duta..dari tol dah nampak kereta bergerak perlahan..memang betul hari tu adalah ari kesesakan di malaysia ..hehehe...yelah mana tak sesak..semua orang berpusu2 nak pulang ke kampung..maklumlah cuti agak panjang...semua warga kota nak bercuti...memang dasyat sungguh kesesakan di lebuhraya nie...bayangkan nak sampai ke rawang dari duta pun sampai 2 jam...aduhai..Alhamdulillah kami bertolak awal sebab sampai sahaja kami di Pekan Bidor..radio war-warkan jalan sesak dari semua arah...sampai di pekan bidor pukul 1.30 petang..rehat sebentar dan makan tengahari..bagi abang rehatkan diri dulu..cuaca hari itu memang panas...tak terasa air-cond yang dipasang dalam kereta....Alhamdulillah tepat pukul 3.30 petang kami sampai di Teluk Batik...lega rasa..fuhh ..rehatkan diri..selepas asar kami bertolak ke pantai teluk batik...nawal memang suka sangat..dari dalam kereta lagi dah minta nak mandi pantai...aku tinggalkan nawal kat atuk dan nenek dia..aku dan en.hubby pi cuci-cuci mata membeli apa yang patut nak dibeli..hehehe..malam tu aku aku ditugaskan mencari kedai makan untuk makan besar .....MEDAN IKAN BAKAR...memang puas hati makan kat situ..harga pun berpatutan..kenyang tak boleh nak kata apa2 lagi...setelah kenyang semuanya..kami ambil angin di lumut...lepak2 ambil menghirup udara segar ..





22/1/2012-6.00 pagi2 lagi dah celik mata ..solat subuh..siap2 nak pi ke pulau pangkor...sekali lagi aku diberi tugas untuk mencari sarapan...jam 8.00 pagi kai dah bertolak dari hotel menuju ke jeti lumut..singgah sarapan di kedai mamak...sampai di jeti lumut...tengok2 punyalah ramai orang beratur nak naik feri..aduss...Alhamdulillah..feri silih berganti dalam masa 5 minit...jadi tak lah lama kami beratur...dalm 30 minit kami sampai ke jeti pulau pangkor...tugas my adik mencari kereta sewa...destinasi kami terus ke pantai...mandi2 serta makan tengahari...di kesempatan itu juga kami menaiki bot laju mengelilingi pulau..wau seronok..hehehe..kemudian seterusnya ke kota belanda dan batu bersurat akhir sekali ke pekan pulau pangkor membeli barang-barang kering...tepat 7.30 petang kami sampai ke jeti lumut dengan muka masing2 kepenatan dan berpeluh2...maklumlah cuaca panas sangat..malam tu kami keluar mencari makan malam...YA ALLAH setiap restoran penuh dengan manusia ...sampaikan ada meja yang dah tunggu satu jam tapi makanan tak sampai-sampai...akhirnya kami makan ajer di kedai di pekan lumut...makanan dia memang tak sedap tapi sebab masing2 lapar..telan ajerlah...





23/1/2012 - Bersiap untuk balik.. sebelum itu kami bersarapan di kedai berhampiran resort kami..punyalah mahal..cuma makan nasi lemak dan kuih untuk 8 orang makan..semua sekali rm 46..memang terperanjat kami dengar...tapi ini semua perkara biasa ..maklumlah orang luar masuk apalagi nie kesempatan yang pekedai2 makanan naikan harga makanan...setelah kenyang kami ke pantai teluk batik..mandi2 dan naik bot lagi...hehhehe..sebelum balik naik ke bilik hotel..mandi sekali lagi di kolam hotel..hehehehe..lawak sungguh lah...tepat pukul 12 kami bertolak balik..singgah ke teluk intan untuk melihat menara condong...bukan kat itali ajer ada menara condong...kat malaysia pun ada tau...makan tenghari di teluk intan...berhenti solat...teruskan perjalanan ke KL...singgah ke R&R Ulu bernam..solat dan makan malam..Akhirnya sampai di KL tepat pukul 10.30 malam...fuhh memang penat tapi mujur esok ada satu hari lagi cuti...apapun kami semua seronok menikmati cuti family nie..semua memberi kerjasama yang baik walaupun adatlah kalu ada berlaku gaduh2 kecil...yang pasti ingin kami adakan lagi trip family nie...





Monday, January 9, 2012

comel sungguh nawal pagi nie ...pukul 7 pagi aku dah gerakan dia..."umie malam lagilah"..hehehe..cuaca kat luar masih gelap maklumlah cuaca agak mendung ..cahaya matahari lambat terbit..." taklah kakak..dah pagi "seperti biasa aku sediakan air suam untuk mandian nawal..takut dia nak mandi sejuk...

semangat sungguh dia ...dalam perjalanan nak hantar dia ke school..nawal cakap esok dia suruh bawa kan bekal nugget..katanya friends dia kat school banyak bawa nuggets...dia teringinlah tu...tak apa esok umi bawakan..tapi tak boleh makan selalu...

nak jadikan cerita ...nampak sebuah gerai jual nasi lemak...aku tanya kan pada nawal .."umi nak tengok kalau ada jual nugget".."umi tak payahlah..dah lambat..lagipun kat kedai tu jual nasi lemak dengan sambal mana ada jual nuggets"..hehehehe...pandai anak umi..takut dia lambat masuk kelas....aku hantar nawal ke school dia dalam pukul 7.30 pagi...kelas bermula pukul 8.00 pagi..tapi tak apa..melatih diri dia untuk awal ke sekolah...

semalam dia bawakan lukisan yang dia warna..dapat 3 bintang...aku mula nampak perkembangan dia..sebelum nie dia hanya conteng2 ajer..smlm aku tengok kemahiran warna dia sudah nampak kemajuan...good job sayang...more practice lagi..ok...semalam pun abah dia ajar dia mewarna...nampak dia agak boring..jadi aku cuma tarik perhatian dia..just warna apa yang dia suka...hehehehe..maklumlah anak kesayangan abah and umi..manja lah sikit...LOVE U SO MUCH..

Sunday, January 8, 2012

gubahan hantaran cupcake

baru teringat nak upload dalam blog..

nawal - tadika atfal



sudah 3 hari nawal memulakan persekolahannya...wah anak umi begitu semangat untuk pergi ke sekolah....tahun ini 2012 nawal berumur 5 tahun ..dan mengikut perancangan ku memang aku ingin masuk kan nawal ke tadika pada tahun 2012...maklumlah dulu-dulu umur 6 tahun baru ke tadika ..dan ada juga umur 7 tahun baru merasai alam persekolahan....tapi aku masukan nawal di usia umur 5 tahun...seperti sabda RASULULLAH ..."didiklah anak mu mengikut arus perubahan masa"...maknannya sekarang rata-rata ramai dah cerdik pandai...ada yang baru umur 2 tahun tapi dah pandai membaca...generasi nawal memang semuanya dah "advance"...jadi aku tak mahu nawal ketinggalan...dia kena berlumba untuk bersaing dengan beribu-ribu yang seusia dengannya.


ok....berbalik pada cerita nawal...

Hari pertama ke tadika...nawal seronok sangat..senang ajer nak kejutkan dia bangun...dia memang tak sabar nak ke tadika...pukul 7.30 pagi aku dah terpacak depan tadika dia...ceria sungguh anak umi...tapi hati aku rasa sebak..maklumlah...hati seorang ibu...begitu juga hari ke dua...balik dari tadika 12.30 petang...pasti ada cerita yang hendak dikongsinnya...seronok katanya..minggu pertama nie dia banyak didedahkan dengan mewarna..ini untuk melatih tangan dia supaya dapat mewarna dengan baik..walaupun kadang2 nawal nampak bosan...tapi aku gunakan saikologi untuk menambah minat dia mewarna....di hari pertama dan ke-dua..nawal cerita 'teacher' dia mengajar menyanyi lagu NEGARA ku dan doa...walaupun dia belum menghafal sepenuhnya...tak apa sayang..perlahan2 belajar ok...

Hari ini iitu hari ke -3..ISNIN (9/1/2011)...seperti biasa aku kejutkan dia bangun...nampak semangat dia nak ke sekolah...seronok tengok dia gembira...mudah2an semangat dia berterusan...anak umi nampak sangat comel dengan pakaian tadika-nya walaupun dia belum mendapat pakaian seragam sekolahnya....dengan beg jenama princess yang disandang setiap hari ke sekolah...didalam beg dia cuma ada bekalan makanan , pencil case and color...tapi pagi nie dia selitkan barang mainan dia..aduhai..anak umi.....


Doaku ku selalu semoga nawal cepat pandai dan cepat memahami...bijak , dan menjadi contoh pada rakan2nya ..AMIN...

Tuesday, January 3, 2012



3 januari 1979 - 4.00 pagi

pada tarikh ini lahirlah seorang bayi perempuan di teratak arwah nenek ku di selayang baru...bertambahlah zuriat en.alias dan pn.saniah....kelahiran ku disambut dengan kesyukuran dan kegembiraan ..Alhamdulillah..aku diberi nama norfadilah..menurut nenek nama ku diberi sempena sebuah drama kisah seorang wanita yang soleha bernama norfadilah..


3 januari 2012

KINI genap usia ku 33 tahun...sudah 33 tahun aku masih bernafas di bumi ALLAH ini..Alhamdulillah...sekejap benar masa berjalan...pejam celik sudah memasuki fasa 30an aku ni...skrg aku sudah menjadi umi dan isteri ...semua sudah berubah...


sudah pasti setiap tahun pasti ada majlis kecil2an untuk meraikan hari jadi ku...dan kebetulan di tarikh itu aku bersama adik ku..nurul ..begitu jua suami ku..kami meraikan hari jadi yang sama..walaupun kecil tapi cukup bermakna..di tambah lagi dengan ucapan serta doa2 dari kawan2...jua hadiah ...memang dalam keluarga ku setiap hari jadi mesti di raikan..kerana ini adalah salah satu untuk merapatkan antara kami...hadiah diberi tanda ingatan...pasti aku akan melatih anak aku untuk membuat sedemikian nanti....terima kasih jua aku ucapakan pada en.suami ku ..yang tidak lupa hari jadi ku...dengan hadiah yang diberi..aku amat menghargainnya..tapi dalam masa yang sama aku jua meraikan hari jadinya..kami bertukar hadiah...itu yang seronok...


kalau di hitung masih banyak lagi perjalanan ku yang belum dilengkapi..masih banyak perancangan ku ...dan sudah pasti aku kan usahakan untuk dipenuhi pada tahun ini...mudah2an di permudahkan segala urusan ..AMIN



Tuesday, December 27, 2011


video


gelagat nawal radhiah ketika di kolam renang semasa bercuti di kuantan..bukan main seronok dia masa ini ..maklumlah dapat main kolam sepuas2nya

Thursday, December 15, 2011

spageti...memang mengikut selera ku..sedap..sampai tak pandang kiri kanan aku makan.hehehe..byk tempat dah aku rasa..yang nie aku rasa mmg menepati citarasa ku...simple but ada rasa..ewahh..mcm chef dalam masterchef...kalu kesempatan lagi memang nak pi lagi..makan sampai muak ..